Climate change

Er wordt onterecht veel te veel gefocused op een lineaire opwarming van de aarde en hoge Co2 niveaus omdat daarmee veel geld valt te verdienen. Dat is dus manipulatief en haalt onze aandacht weg van andere belangrijke klimaat beinvloeders. Het klimaatprobleem dat er wel degelijk is en door menselijk handelen toeneemt, is echter vele malen complexer dan we denken en wetenschappers ons doen geloven. Vandaar tegengestelde ontwikkelingen zoals bijvootbeeld een bijna ijsvrije Noordpool in de zomer maar ook weer ijsvorming in Antarctica. Het klimaat raakt door verschillende oorzaken geheel van slag af en dat zal leiden tot meer extremen zoals uitzonderlijke droogten op een plek maar overstromingen op andere plekken, gigantische sneeuwval (in de VS afgelopen jaren) maar ook te warme winters elders.
Wat bijvoorbeeld te denken van de enorm toegenomen onnatuurlijke elektromagnetische straling wereldwijd waardoor we als het ware in een grote magnetron leven? Dat dat geen enkele invloed heeft op het heel subtiel in elkaar zittende klimaatsysteem, is een grote leugen. Wederom omdat daar grote commerciƫle belangen aan ten grondslag liggen. Andere belangrijke klimaatbeinvloeders waarvan wij nog te weing de effecten van kennen zijn het bouwen van dammen die de natuurlijke waterloop van rivieren en meren tegengaan, het ontginnen van delfstoffen en aardolie uit de aarde, lucht- en watervervuiling, grondverarming en -erosie, vergiftiging van het milieu door landbouwgiffen. Die allemaal tasten het immuunsysteem van moeder aarde (Gaia) aan waardoor de aardse emoties in de vorm van klimaatwisselinegn irrationeel wordt.
Klimaatverandering heeft niet alleen te maken met fysiek handelen maar ook met collectief spiritueel menselijk handelen, dat wil zeggen ons (onnatuurlijk of immoreel) gedrag. Daar wisten oude natuurvolken zoals de Indianen alles van. Het is goed om daar eens over na te denken want alles is met elkaar verbonden. Dat we ons zorgen moeten maken over het veranderende klimaat is zeker terecht.